Frosten kommer


Det var så kallt i morse. Knappt över 5+grader visade fönstertermometern. Första frosten hade lagt sig över gräset. Det fick mig osökt att tänka på den tyske Counter-tenoren Klaus Nomi (inspiratör till många coolingar, bla David Bowie!) . Här Henry Purcells (1659-1695) Cold Song ur King Arthur, som tonar väl in med första frosten.

Minnet av förra vintern känns fortfarande lite väl tydligt. Fanns det sådan skönhet i kylan? Ni får två varianter från uTube. En där Klaus i fantastisk dress sjunger Cold Song med orkester. Sedan en där han gör en modern tolkning och iscensättning med synthbakgrund. I’m in heaven!

Dessa klipp tillägnar jag min barndomsvän Susanne. Jag vet att du är människa att uppskatta Klaus konstnärskap!!

Det här inlägget postades i Hej Opera och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Frosten kommer

 1. lind skriver:

  Förstår inte hur jag kunnat missa Klaus Nomi. Fantastisk artist. Cold Song är en njutning. Jag får associationer till Michael Nymans Miserere från Kocken, tjuven, hans fru och hennes älskare.
  http://open.spotify.com/track/3mUb0TKnx0uu0D23g1xJgE
  Du ska kunna bädda in youtube-klipp på bloggen. Plocka koden från "bädda in" nedanför th från youtubeklippet. Plocka "koden" och klistra in.

 2. mli skriver:

  Bädda in!! det är så man gör!! (men jag kunde inte bädda in två saker i samma inlägg eller hur?? försökte faktiskt.)
  I morn ska jag allt bädda in nått vackert åt er! Bädda in er i nått vackert.

  sov gott!

 3. lind skriver:

  tror också du ska justera tiden. Nu har du någon California-tid inställd. Men det spelar mindre roll. Det är säkert skönare där nu.

 4. mli skriver:

  tid fixat! Kommentarer kan jag se på en egen sida samlat. Kolla om du kan det med. Kommentarerna är ju så viktiga för Hej Opera.

 5. Niclas skriver:

  Eftersom du tycker att David Bowie är opera limmar jag in Klaus Nomis genombrott som bakgrundssångare till Bowie i Saturday Night Live den 15 december 1979 (det är lätt att vara exakt på internet).

  The Man Who Sold the World: http://blip.tv/file/1130579/

  Går inte att bädda in video i kommentarerna här.

  De framförde även låtarna TVC 15 och Boys Keep Swinging som finns i ett klipp längre ner på den här sidan: http://bit.ly/9q56JV

  Tack för all opera du ger oss. 🙂

 6. Niclas skriver:

  Beklagar. Det blev ju inte ens länkar här. Klipp och klistra gott folk, det är värt besväret. 🙂

 7. mli skriver:

  DE E JAG SOM TACKAR!!!

 8. Tack för att du är en vän som vet att jag är en vän att uppskatta detta. Klaus…. Bara namnet lovar väl. Och sedan möter han upp med plastjackan… Och en kärv klang i röst. Lever väl på klippet med Bowie och Klaus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *