Frosten kommer


Det var så kallt i morse. Knappt över 5+grader visade fönstertermometern. Första frosten hade lagt sig över gräset. Det fick mig osökt att tänka på den tyske Counter-tenoren Klaus Nomi (inspiratör till många coolingar, bla David Bowie!) . Här Henry Purcells (1659-1695) Cold Song ur King Arthur, som tonar väl in med första frosten.

Minnet av förra vintern känns fortfarande lite väl tydligt. Fanns det sådan skönhet i kylan? Ni får två varianter från uTube. En där Klaus i fantastisk dress sjunger Cold Song med orkester. Sedan en där han gör en modern tolkning och iscensättning med synthbakgrund. I’m in heaven!

Dessa klipp tillägnar jag min barndomsvän Susanne. Jag vet att du är människa att uppskatta Klaus konstnärskap!!

Dela lite opera med någon:
  • Facebook
  • Twitter
  • Posterous
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • Google Buzz
  • RSS
  • email