L’Orfeo by Monteverdi subtitulada al español 13/48

I mitt första inlägg berättade jag om Monteverdis L’Orfeo, den opera som sägs vara den första. Jag hade svårt att lägga in min favoritinspelning. Nu har jag luskat hela kvällen på uTube o Spotify. Min inspelning verkar inte finnas … kan man kontakta spotify o be dom lägga upp musik man tycker de saknar?

Hursomhelst. Jag hittade istället denna fina iscensättning från Barcelona 2002. Den har tyvärr inte så fin bildkvalitet men det är en underskön tolkning av orkester och sångare. Se hur Charonte står där i hövisk mask o vaktar sin dödsflod! Hör den vackra harpan! Om man e haj på spanska kan man hänga med i undertextningen.

Dirigent är Jordi Savall och L’Orfeo gestaltas av Furio Zanansi.

Det här inlägget postades i Hej Opera och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *