Med La Callas i havet.

Starta ungefär 30 sekunder in i detta klipp.

Maria Callas får ge röst åt en skön fisk. (Kan det va en Stingrocka?) Här sjunger La Callas  Sömngångararian: Ah non credea mirarti ur La Sonnanbula (Sömngångerskan) av Bellini. Hur smakar hennes röst för era ovana små öron??  Lite som en het potatis i munnen? För mig med mina extrrrreemt vana öron låter och smakar det så underbart vackert. Men jag e ju vaan. Ni kan ju knappt krypa på det hala operagolvet än… Har jag fel?

Undrar ni varför jag kallar henne LA CALLAS? Vill ni höra en rolig Callas-historia? Eller rättare sagt – Birgit Nilsson historia, för det är ett av mina bästa partytrick. (Att dra La Nilsson-historier)

(utelämnar åt er att be om sådana)

Här är hon Divina La Callas när hon sitter vid sitt klaver och flitigt övar in, kanske rollen som Imogene i Il Pirata. (Den som ska komma att sågas i recentionerna…)

Förresten mille grazie Don Gustavo för dina kommentarer om Il Pirata! Ja nog har man tvingats höra en o annan aria ur den på nån masterclass eller så.  Stirrat på tenorscarfsar. Känt doften av för starkt rakvatten. Svurit inombords. Tråkig: Jo.

Det finns ju fler operor som utspelar sig på Sicilien, t ex: ”På Sicilien” som den kallas i den svenska översättningen eller Cavalleria Rusticana som den heter i original. Finns ett smörigt vackert intermezzo i den, flitigt använt i smöriga filmer. Vill ni höra? Känner ni igen? Kan ni nämna nån film som den varit med i utan att googla? (Just nu kommer jag inte på nån utan att googla)

Herbert von Karajan – Mascagni: Cavalleria rusticana – Intermezzo sinfonico

Skrockar för mig själv när jag tänker på hur jag absolut inte kunde haja den danska biljettförsäljerskan på KöpenhamnsOperan då hon informerade mig om att Verdis Siciliansk Vesper gick en viss kväll. Försök själv säga Siciliansk Vesper på grov danska med en hackeböff i munnen.

Dela lite opera med någon:
  • Facebook
  • Twitter
  • Posterous
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • Google Buzz
  • RSS
  • email