Om

 

Print

Hej Opera! startade som en liten operaskola-blogg av operasångerskan Emelie Sigelius riktad till två gamla kompisar från Helsingborg som kände att de ville lära sig mer om denna underbara konstart. Emelie utvecklade efter ett tag bloggen till ett helt projekt som nu har blivit en idéel förening och en fri grupp med sin bas i Göteborg.

Gruppens medlemmar:

mli.hejoperaEmelie Sigelius har en examen vid musikhögskolan i musiker/sång samt vid Teater& Operahögskolan och dess operaprogram. Man har kunnat se och höra henne i flera uppsättningar i bl.a YstadOperan, VadstenaAkademien, Göteborgsoperan, Utomjordiska Barockbolaget, Läckö Slottsopera förutom i Hej Opera! Hon har regisserat både musikal, nu senast Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott med BalettAkademiens avgångselever samt den nyskrivna kammaroperan Luther& Käthe som spelades i stadsmissionens kyrka i Göteborg under November 2017.  www.emeliesigelius.se

jonaslerweb-232x300Jonas Rimeika är skådespelare, utbildad på Teater& Operahögskolan i Göteborg. Hans kärlek till musikdramatik kommer från hans uppväxt med den folkliga operetttraditionen i SäffleOperan där han också gjorde rollen som Oliver som barn! Han har medverkat i film och på TV, Både i barn och vuxenteater, musikal och nu också opera! Jonas har bl a jobbat på Dramaten, SVT, Regionteatern i Västra Götaland och har stått på scen för alltifrån små dagislokaler för 30 st treåringar till utomhusscener inför 900 personer. Bland hans tidigare jobb kan nämnas: Rollen som Erik i kultfilmen Smala Sussie, att han spelat både mördare och polis i Kommissarie Winter på tv med ca 10 års mellanrum samt att han spelat Nico i musikalen Zorba mot Mikael Samuelsson på ”hemmascenen” i Säffle. Jonas har spelat rollen som Odjuret i Skönheten& Odjuret på Säffleoperan .

 

Jonas Franke-Blom: info kommer….

 

3 Responses to Om

 1. Per Björkeroth says:

  Med all din humor är dina kommentarer fyllda, jättehärligt Emelie!
  Jag gottar mej.

 2. Lars Borg says:

  Hej hej.

  Jag undrar bara om det är OK med dig om jag länkar till denna sida från http://www.hallundafolketshus.se. Vi kör lite direktsänd opera från the met och jag tyckte det skulle vara kul om din sida fanns med där.

  Vi hörs
  /Lars

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *