Från blogg till fri grupp är steget inte långt.

Denna blogg som en gång började som en personlig blogg mellan Emelie Sigelius och två gamla kompisar från Helsingborg, har sen tre år tillbaks utvecklats till ett helt projekt! Bloggen blev en fri grupp: Hej Opera! som nu också är en ideel kulturförening.

Efter den första operaproduktionen för scen med pedagogiska baktankar, Drömfabriken, har vi nu gått vidare till mastodontoperan – Jorden Runt på 80 Dagar – . Mastodont för att jorden är stor, Jules Vernes roman är klassisk och rollerna många. Men vi är bara tre personer som klämmer in oss för att gestalta och sjunga denna enorma historia i operaformat på lilla intima Teater Jaguar i Göteborg.

Från och med nu kommer Hej Opera-bloggen handla om arbetet bakom föreställningarna. Vi kommer berätta både om processen med att skapa en föreställning i det lilla formatet men också om materialet, Jules Verne, alla operakompositörer som vi lånar arior och duetter ifrån och vad publiken säger efteråt.

Har du eller din klass redan sett Jorden Runt på 80 dagar? Skicka gärna era egna recensioner och illustrationer av er upplevelse! Här kan man också ställa frågor om allt som rör föreställningen eller opera.

Affisch Jorden Runt på 80 Dagar

Affisch Jorden Runt på 80 Dagar

Affischens layout och illustrationer är skapade av Jenny Modéer.

Fotot är tagen av Harald Nilsson.

Jorden Runt hade premiär den 3 december 2013 och spelas igen på Teater Jaguar mellan 2 mars och 11 april våren 2014.

Läs gärna den fina recensionen vi fick i GP.

Det här inlägget postades i Hej Opera och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *