Jorden Runt på 80 Dagar

Henry purcell Cold song

Henry purcell Cold song

Hej Operas andra produktion Jorden Runt på 80 dagar hade premiär på Teater Jaguar i Göteborg december 2013. Föreställningen har spelats närmre 100 föreställningar på egen scen och på turnéer  i hela landet; Lund, Motala, Scenkonst Sörmland, flera städer i Gävleborg, Västra Götaland och en gästspelsvecka på Wermland Opera.

Precis som författaren Jules Verne, drömde sig många kompositörer bort till väder, vindar och fjärran kulturer och lät sig inspireras bland djungler, pagoder och vilda västern när de skapade sina operor. Tex Purcell -King Arthur, Verdi –Aida, Puccini -Turandot och Mme Butterfly, Delibes –Lakmé osv. Vi har plockat russinen ur dessa operor och skapat en mumsig road opera. Vår egen Franke-Blom har skapat arrangemangen och de bakgrunder och soundscapes som utgör vår orkester.

I vår berättelse får vi möta gentlemannen Philleas Fogg (Jonas Franke-Blom) som på reformklubben i London slår ett vanvettigt vad, att resa jorden runt på 80 dagar. Med sig på resan har han sin nye betjänt Passepartout (Jonas Rimeika) som hellre skulle stanna hemma i London och leva ett inrutat liv efter att ha flackat runt med en kringresande cirkus i flera år. På resan hinner de rädda den indiska kvinnan Auoda (Emelie Sigelius) ur offerlågorna tätt följda av den fixerade detektiven Mr Fix (Emelie Sigelius) som gett sig den på att Mr Fogg är en storsvindlare!

Manus: gruppens medlemmar efter Jules Vernes roman, Regi: Gunilla Gårdfeldt, Kostym och scenografi: Elisabeth Åström, Foto affisch: Harald Nilsson, Layout och illustrationer affisch: Jenny Modéer. Trailer: Leo Karlsson.

Mr Fix super Passepartout under bordet på opiumkrogen i Hongkong.

Mr Fix super Passepartout under bordet på opiumkrogen i Hongkong.

Vill du tjuvlyssna? Jorden Runt finns på Myspace.

HÄR kan ni läsa vad som har sagts om föreställning av publik och recensenter .  🙂

JRP80D elefant

Föreställningen är en samproduktion med Teater Jaguar i Göteborg. Föreställningen har finansierats med hjälp av bidrag från Statens Kulturråd, Konstnärsnämnden och Medborgarskolan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *