Tidigare produktion: Drömfabriken

DrömfabrikenTre vänner söker en OPERA!

Vår första produktion, Drömfabriken, byggde på kärleksduetten La ci darem la mano ur Don Giovanni. Vi tog helt enkelt duetten ur klaverutdraget, klippte sönder fraser och takter och spegelvände, bytte tonarter och kastade om allt eftersom vår berättelse skapades. Det musikaliska materialet bearbetades och arrangerades av Jonas Franke-Blom som också spelade in våra talade improvisationer för att sen tonsätta dem till recitativ mellan alla nya arior/duetter/tersetter. (På samma vis som vi jobbat med recitativen i Jorden Runt på 80 Dagar).

"Opera är...när man känner att man lever"

Berättelsen kom till oss efter att vi besökt Göteborgs Remfabrik för en fotosejour. Där mötte vi  de tre sista arbetarna på fabriken: Jonas, Jonas och Emelie som ville göra fabrikens årliga kalas lite roligare och hade bestämt sig för att göra en opera… men vad var en opera egentligen? Hur luktar den, hur smakar den?

Här är det hemliga och äkta trådrulleförrådet i Göteborgs Remfabrik. Om man frågar riktigt snällt kan man få gå in där.

Här är det hemliga och äkta trådrulleförrådet i Göteborgs Remfabrik. Om man frågar riktigt snällt kan man få gå in där.

Drömfabriken hade premiär på Teater Jaguar i Göteborg den 8 oktober 2011 och spelades på egen scen och på turné i mer än 70 föreställningar för barn från 3 år och uppåt fram till november 2013.

Föreställningen var en samproduktion med Teater Jaguar och kunde finansierades med hjälp av bidrag från Statens Kulturråd!

 

 

Manus och regi: gruppens medlemmar, musik: Mozart och Franke-Blom, koreografi: Ersin Aycan, kostym: Nonno Nordqvist, scenografi: Torben Kulin, foto i Göteborgs Remfabrik: Susanne Fagerlund. Föreställningsfoton: Saghar Barakat, layout och illustration affisch Jenny Modéer.

hej opera (9)hej opera (4)

hej opera (3)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *